гр.Полски Тръмбеш
.: sou_pt@mail.bg :.
Зеленият проект на сформираната ученическа компания "NEW VISION" в СОУ"Ц.Церковски" се представи със Св.Валентински пазар. Младите предприемачи единодушно решиха, че на 14 февруари в училище ще изложат своята продукция в съчетание с практически умения на пазар. Ученическата компания в духа на любовта изработиха любовни еко-сърца от цветна хартия, хартиени еко рози и късмети, които да подчертаят празника. Изработката на еко розите е ръчна, от цветна хартия, а стъблото е дървено. Любовните еко-сърца са от хартия в червен и розов цвят, също ръчна изработка. Идеята за пожеланията на късметите е от стари издания на вестници. Ученическата компания успя да съчета полезното- практическите умения с приятното-удоволствието да зарадват всички за 14 февруари.
snimka 11
И така младежите от СИП- учебно-тренировъчна фирма направиха Св.Валентин чудесен повод да покажат, че зеления проект може да се реализира в съчетание с любов не само един към друг, но и към природата. Никому ненужните хартии влязоха в употреба
Профилираната паралелка по „Предприемачество и бизнес” СОУ„Ц. Церковски" сформира ученическа компания на име ”NEW VISION„. като тяхната Зелена идея бе изработване на панери и кошници от вестници, списания и брошури. Учениците от XI б СИП-Учебно- тренировъчна фирма  се застъпиха за тази идеята, че е по-добре да не се изхвърлят, изгарят и съответно да замърсяват природата и околната среда с ненужните хартии,  като може да им се даде нов живот с нов облик. Целта на сформираната  ученическа компания е младите предприемачи, реално да се запознаят с практиката на водене на документация  и  ръководене на бизнес. След като събраха капитал, закупиха материали и намериха хартия, те започнаха да изработват панери и кошници. 
snimka 10
Идея много се хареса от учителите и учениците  на СОУ„Ц.Церковски". Младежите реализираха зеления проект с помощта  учителя г-н П. Димитров
И като за последно, за 2013 год., учениците на СОУ "Цанко Церковски" се представиха и творчески и интелектуално, за което бяха наградени. Преди Коледните празници, учениците от I и II клас на СОУ"Цанко Церковски"  проведоха "Карнавал на професиите" във връзка с проект "Различните професии- да превърнем предизвикателството във възможност за реализиране на мечтите", финансиран е  от Център за развитие на човешките ресурси. Други училища от Италия, Румъния, Германия, и Литва също участват в проекта.  Малките професионалисти, представиха своите любими професии, като използваха костюми на полицаи, пожарникари, лекари,  аптекари, учители, сервитьори, фризьори и много други. С гордост защитиха честта на професиите на своите родители.  След представянето, на  малките ученици им беше организиран турнир с развлекателни игри и награди. Беше  поканено жури г-жа М. Манолова и г-жа Красимира  Радева, което ги пита " Какви искат да станат и защо?"  Ръководители:  г-жа М. Генчева, г-жа  Й. Аврамова, г-жа Р. Илиева, г-жа К. Илиева, г-жа М.  Воденичарова и г-жа Д.  Великова.
snimka 9 (1) snimka 9 (2)
По случай 1-ви март Ученическата компания "NEW VISION" в СОУ"Цанко Церковски" с учител г-н П. Димитров, направиха мартеници и ги представиха на пазар в училище. Мартениците се харесаха съучениците им. Тогава младите предприемачи решиха, че могат да зарадват деца, лишени от родителски грижи. С част от реализираната до момента печалба организираха почерпка с лакомства за Дома за деца, лишени от родителски грижи в с. Страхилово. На всеки малчуган завързаха мартеница с пожелание за здраве и късмет. А децата поздравиха Ученическата компания с кратка програма
snimka8
Ученикът Ивайло Пламенов от ІХв кл. специалност „Земеделец” в СОУ „Ц.Церковски“ изработи и подари на Директора на училището самолет от дърво, който окачихме на видно място в коридора на училището.  Хобито му за изработката на дървени предмети се е развила от неговият баща, който има дърводелска работилница и с остатъчният материал Ивайло изработва прекрасни неща. Мечтата му е да участва в изложби и конкурси.
ПРОЕКТ "1000 СТИПЕНДИИ" е национален конкурс за ученици от 6 до 11 клас. В него може да се включи всеки ученик, като за това е необходимо под формата на есе да представи знанията и разсъжденията си по предмета, в който се чувства най-уверен. В проекта могат да кандидатстват и учители, които заявяват желание да подпомагат ученика в учебния процес. СОУ„Ц.Церковски“ може да се похвали с 15 ученици , успешно представили се и одобрени да получат стипендии в различни предмети и 7 преподаватели.
АКТУАЛНО 1 :: 2 :: 3 :: 4 :: 5
СУ"ЦАНКО ЦЕРКОВСКИ"