гр.Полски Тръмбеш
.: info-300711@edu.mon.bg :.
На 13.05.2015г. в гр. П. Тръмбеш се проведе XVI областно състезание на МПО “Млад огнеборец“  на  обл.В.Търново. Седем отбора  се състезаваха  за правото да представят областта  на републиканските състезания през месец юни в курортен комплекс „Слънчев бряг“- Стражица, Павликени, Свищов , Г.Оряховица , В.Търново, Елена и П.Тръмбеш.
За десети пореден път учениците от СОУ“Ц. Церковски“, гр.П.Тръмбеш заеха първо място в комплексното класиране с две първи места  в състезателните  дисциплини-„ Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра с препятствия“.
На 16.10.2015 год. (петък) ученици от СИП по изобразително изкуство от СОУ "Ц. Церковски"посетиха гр. Бяла Черква, по случай патронния празник на училището, ръководени от Директора на училището г-жа Стефка Трайчева и г-ца Г.Хаджиатанасова. Групата посети къщата- музей на Цанко Церковски, където на 16.10.1869г. се ражда и живее писателят със своето семейство. Уредничката и директор на музея Анастасия Георгиева увлекателно разказа на учениците за нелекия живот , разнообразни интереси и творчество на поета и общественик Ц.Церковски и децата в знак на почит и признателност се подписаха в книгата на музея под кратките думи на благодарност. Ученици и учители посетиха гроба на поета в Славееви гори и паметника на Цанко Церковски в центъра на гр.Бяла Черква и поднесоха цветя на своя патрон.
Представители на Ученическия съвет на СОУ"Ц.Церковски "-гр.П.Тръмбеш посетиха РУ на МВР П.Тръмбеш на 06.11.2015г. Учениците бяха любезно посрещнати от Началника на управлението господин Marin Marinov в деня на отворени врати на институцията. По време на визитата си, младежите научиха повече за работата на полицията и видяха отблизо как минава един работен ден на служителите на реда в Полски Тръмбеш. Благодарим за съдействието и предоставената възможност на началника на управлението господин Маринов и на директора на училището госпожа Стефка Трайчева.
Децата, посещаващи ресурсния кабинет в СОУ„Ц.Церковски“ - гр. П.Тръмбеш, което е пилотно училище на МОН по процеса на включващо обучение, отпразнуваха деня на християнското семейство с изнасянето на авторска театрална постановка. Те представиха съвременен умален модел на българското обществото, в който бащата беше англичанин. Гостите бяха посрещнати по стар български обичай с питка и шарена сол. Песни, танци и стихове представиха учениците пред родителите си, за да им засвидетелстват колко много ги обичат. Всяко едно от децата даде максималното от своите възможности и показа най-доброто от себе си. Последваха бурни аплодисменти и сълзи от радост, защото всеки гост осъзнаваше колко усилия е коствало на учениците и специалистите да направят този празник възможен. За пореден път бе доказано, че всяко нещо е възможно, стига да бъдат положени нужните усилия и да бъде направено с любов и желание. На тържеството, освен майките на децата, присъстваха директорът на училището-г-жа Ст.Трайчева, педагогическият съветник Ангелина Йорданова, начални учители и учители по предмети в училището. Автори на постановката бяха психологът Ив.Пейчев и ресурсният учител Елена Петкова.
На 15 февруари БМЧК - Полски Тръмбеш проведе информационна кампания за Световния ден за борба с рак. Презентация по темата бе представена пред ученици от 8 и 9 клас на СОУ "Цанко Церковски."
АКТУАЛНО 1 :: 2 :: 3 :: 4 :: 5:: 6
СУ"ЦАНКО ЦЕРКОВСКИ"