СУ"ЦАНКО ЦЕРКОВСКИ"
гр.Полски Тръмбеш
.: info-300711@edu.mon.bg :.
АКТУАЛНО 1 :: 2 :: 3 :: 4 :: 5:: 6
Пети международни съревнования “Млад спасител“
От 24.06.2017 до 02.07.2017 в Република Азербайджан,в град Габала се проведоха Петите международни съревнования на младите пожарникари-спасители „Млад спасител“.
Нашата страна беше представена от отбора на СУ“Ц.Церковски“,гр.П.Тръмбеш, обл.В.Търново.
След прекрасните емоции по посрещането и тържественото откриване на 25.06.2017г. започнаха незабравими дни изпълнени с много трудности ,но и с много настроение. Първата стартова дисциплина беше пожарникарска щафета с различни препятствия и бяхме много щастливи, че се справихме добре и успяхме да завършим без наказателни точки.
С много емоции беше съпроводено и състезанието на полосата с препятствия, проведено на военен полигон. Много атрактивни и трудни дисциплини, но нашите момчета и момичета бяха доволни от преодоляването им и от възможността да се запознаят с тези нови за нас техники.
Безспорно най-трудната, но и най-атрактивна дисциплина беше – „Маршрут на оцеляването“. Два километра преход през силно пресечена местност, с различни препятствия и задачи на отделните етапи бяха преодолени за 55 минути от нашите ученици.. Време ,твърде слабо ,сравнено с това на победителите от Азербайджан/34 минути./, но за нас е равно на подвиг! Изключителен успех беше факта, че нашите участници успяха да се справят с препятствията, макар и най-малки на възраст и завършиха маршрута без контузии.
Не липсваха и творчески конкурси: за изработване на стенвестник за два часа и визитка на страната и отбора , като и двата конкурса са на тема „Млад спасител“.
Нашата визитка предизвика много аплодисменти и настроение, остави запомнящи се образи у жури и публика. Освен задължителната презентация на страната и отбора, ние представихме малка театрална постановка на тема“Горски пожари“и прекрасен фолклорен танц, който изправи публиката на крака.
Голям успех в състезателните дисциплини за нас беше представянето ни в конкурса за стенвестник, който участниците за 3 часа направиха и вечерта пред всички защитаваха идеите си отразени в него.
И през всичките тези дни на състезания победител беше дружбата между младежите от различните държави, толкова нужна за дейността на спасителя!