СУ"ЦАНКО ЦЕРКОВСКИ"
гр.Полски Тръмбеш
.: info-300711@edu.mon.bg :.
УСПЕХИ 1 :: 2 :: 3 :: 4 :: 5 :: 6 :: 7 :: 8:: 9:: 10
 
Областен етап от ученическите игри по бадминтон 5- 7 клас. Отбора на СУ "Цанко Церковски" момчета, се класира на първо място и право за участие в зоналния етап. Отборът на СУ "Цанко Церковски" момичета заеха второ място.
 

Иван Георгиев от XIа с пето място във финалния кръг на Международната олимпиада по английски език

Международната олимпиада по английски език „Хипо – Английски без граници” се организира за десета поредна година. С всяка изминала година състезанието се разраства като през тази година се включиха 67 750 ученици от 60 държави в Европа, Азия и Африка. Олимпиадата се провежда в 4 кръга. В първи кръг участват всички ученици, а до втори кръг се допускат учениците, чиито резултат е сред най-високите 10% от участниците в държавата. Класирането след втори кръг вече е общо за всички ученици от всички държави. Състезателите с най-висок резултат в съответната възрастова група се допускат директно до финал, а тези с втори резултат се класират на регионален финал. Иван Георгиев от XIа клас бе единственият ученик от България, допуснат директно до световния финал в пета възрастова група.
Финалът се проведе на 28.09-01.10.2022г. в гр. Рим, Италия. Общият брой ученици на финалния кръг в шестте възрастови групи бе 150 от 55 държави. Във възрастовата група на Иван се състезаваха 21 участници от Малайзия, Египет, Индонезия, Пакистан, Италия, Мароко, Тунис, Турция, Молдова, Кипър и др. Финалният кръг на състезанието се състои от четири различни компонента – слушане, четене, писане и говорене, както и допълнителен езиков тест, който се използва при финалното класиране на участниците. Иван постигна максимален брой точки на компоненти слушане, писане и говорене, а на компонент четене загуби една точка. Така той ще получи международно признат сертификат за владеене на английски език на ниво В2 с обща успеваемост 99%. След прибавянето на резултатите от езиковия тест Иван Георгиев се класира на пето място.