СУ"ЦАНКО ЦЕРКОВСКИ"
гр.Полски Тръмбеш
.: info-300711@edu.mon.bg :.
Успешно начало на Новата година за учениците от СИП по “Изобразително изкуство“ в СОУ“Цанко Церковски“.

Първите дни от Новата година зарадваха малките художници с четири награди от Коледни конкурси. Цял месец преди Коледните празници учениците от СИП по “Изобразително изкуство“ I-IV кл. в СОУ“Ц.Церковски“ твориха рисунки, изпълнени с топлота, пъстри багри и коледна магия. В тях те пресъздадоха представата си за Коледа-Рождество Христово, като светъл празник. Със своите творби учениците участваха в един училищен, един международен и три национални конкурси за детска рисунка. Преди дни излезе класирането и Новата година ни зарадва с четири награди. От Шестия конкурс „Чудото на Коледа”, обявен в чест на Рождество Христово от Младежкия православен цeнтър „Чисти сърца” към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски” в Смолян, Първа награда получава Гери Николова, а Втора награда се присъжда на Евелина Василева. Награди имаме и от конкурса за рисунка „От Игнажден до Коледа”, организиран от Асоциацията на българите за интeграция и развитие "Хан Аспарух" в Кастельон, Испания. В този конкурс Първото място печели Анабела Иванова, на Второ място е класирана рисунката на Антоанета  Атанасова, а останалите творби на нашите ученици са експонирани в Генералното българско консулство във Валенсия.
Участия в конкурси и изложби на учениците от СИП по изобразително изкуство при СОУ”Ц.Церковски”, гр.П.Тръмбеш с учител Галя Хаджиатанасова
1. По случай патронния празник на СОУ”Ц.Церковски”-145 г. от рождението на писателя и общественика Ц.Церковски, ученици от СИП по изобразително изкуство подредиха в изложба свои рисунки в Историческия музей в гр.Бяла черква. Творбите са създадени преди две години на 16 октомври на специално организиран пленер в къща-музей на Цанко Церковски в града. Изложбата бе открита от г-жа Анастасия Георгиева, уредник на къщата-музей, деца от СОУ„Ц.Церковски” рецитираха най-популярните стихотворения на писателя в присъствието на граждани и ученици от Бяла черква. По късно децата посетиха къщата-музей и гроба на Ц. Церковски в местността Славееви гори, положиха цветя и научиха интересни факти за живота и творчеството на писателя от г-жа А.Георгиева.
2. Със свои творби ученици от СИП по изобразително изкуство при СОУ„Ц.Церковски” гр.П.Тръмбеш участваха в Национален конкурс ‘Вълшебния свят на Родопите в гр.Кърджали и шестокласничката Пресияна Петрова спечели II награда за рисунка, вдъхновена от красотата на планината, люлка на древни храмове и легенди.
3. В Международния конкурс за литературно произведение, рисунка и фотография
„Аз обичам Черно море” в гр.Несебър ученици от СИП по изобразително изкуство, с учител Галя Хаджиатанасова участваха със свои творби в раздел рисунка . Стиляна Паулинова от 6б клас и Джанел Йосифов от 5а клас получиха трети награди за рисунки, посветени на опазването на чистотата на Черно море и живота на неговите обитатели. В раздел фотография Цветан Николов от 7в клас, с ръководител Маринела Иванова получи първа награда, а Вилияна Красимирова от 7в клас-четвърта награда. Наградите на участниците в Международния конкурс, организиран от Община Несебър и МОН, бяха раздадени от г-н Николай Димитров, кмет на Несебър на официална церемония на 31 октомври-деня на Черно море в конферентен център „Сочи ”.
УСПЕХИ 1 :: 2 :: 3 :: 4 :: 5 :: 6 :: 7 :: 8:: 9:: 10