СУ"ЦАНКО ЦЕРКОВСКИ"
гр.Полски Тръмбеш
.: info-300711@edu.mon.bg :.
10-ти Юбилеен турнир за „Купата на Дарителя” по баскетбол гр.Свищов

През месец февруари в Спортна зала „Свищов“ в едноименния град се проведе 10-ти Юбилеен турнир за „Купата на Дарителя” по баскетбол. Нашият обор - момичета - VIII-XII клас - се състезаваше за наградата с ДТГ „Димитър Хадживасилев“ и СОУ „Николай Катранов“. След оспорвани и напрегнати мачове, тръмбешките ученички си извоюваха Купата. Техен горд учител и треньор е Александър Димитров. Спортното събитие е част от програмата по случай 130-тата годишнина на ДТГ „Димитър Хадживасилев“.
Зимен кръг на международния турнир „Математика без граници”

На 28.01.2015г се проведе Зимен кръг на Международен математически турнир „Математика без граници“ организиран от педагогическа асоциация „Образование без граници“.В турнира взеха участие 39 възпитаници на СОУ“Ц.Церковски“-млади математици,които се състезаваха в няколко възрастови групи.Повод за гордост са извоюваните от тях седем призови места. Първо място и златни медали за Даниел Стоянов-4 клас,както и за Ивайла Стефанова и Денис Пеев от 5 клас. Трето място и бронзови медали за Станислава Атанасова и Емилиян Лазаров-4 клас; Юлиана Димитрова - 5 клас и Станислав Стоянов от 10 клас.
Награди от Националното състезание "Водата-извор на живот" в гр. Бургас.

Станислава Христова, Робертина Бойкова и Симеон Симеонов- ученици от VII б при СОУ "Цанко Церковски" гр. Полски Тръмбеш, под ръководството на г- жа Димитринка Атанасова и г- жа Полина Христова на 19.03.2015 година участваха в Националното състезание "Водата- извор на живот" в гр. Бургас. Състезанието е част от образователния модел, чиято цел е да предостави възможност на учениците за съвместна работа, обмяна на опит и идеи за опазване и използване на водите и съхраняване на природата. В него участват ученици от 6-ти до 12-ти клас, разделени в 2 възрастови групи от всички училища в България. След оспорвана конкуренция и достойна защита на своята мултимедийна презентация нашите ученици спечелиха трето място в първа възрастова група. В раздел "Рисунка и приложно изкуство" на същото състезание Кристина Генчева от IX а клас, под ръководството на г- ца Галя Хаджиатанасова спечели поощрителна награда.
Първо място в трета възрастова група регионален преглед на детското и юношеско театрално  творчество на руски език

На 24 март 2015 г в СОУ“Ем.Станев“, гр.В.Търново  се проведе регионален преглед на детското и юношеско театрално  творчество на руски език. Театралният състав на СОУ“Ц.Церковски “представи постановката -„Красавица-две точки зрения на учебный процес“ и отново заеха първо място в трета възрастова група.Това им дава право да участват в националния преглед на 25 април 2015г. в РКИЦ -София.
На 14 март в СОУЕЕ, гр. Русе се проведе националния кръг на олимпиадата по руски език за учебната 2014/2015г. От нашето училище за участие бяха допуснати Невена Петрова от 11а кл. и Виктория Жданова от 10А клас.Техен ръководител е Ст.Трайчева.
УСПЕХИ 1 :: 2 :: 3 :: 4 :: 5 :: 6 :: 7 :: 8:: 9:: 10