СУ"ЦАНКО ЦЕРКОВСКИ"
гр.Полски Тръмбеш
.: info-300711@edu.mon.bg :.
На 25.03.2015г. в къщата музей „Пейо Яворов” се състоя  връчване на наградите от националния поетичен конкурс „И мисля аз, че ти си Тя”. Конкурсът, посветен на Яворов, има дълга история, но едва през тази година е обявен за национален. Организатори на проявата са Национален литературен музей, Община Чирпан, Община Елена, Къща музей „Пейо К. Яворов”-гр. Чирпан, НЧ “Просвета 1888 г.”-гр.Поморие, Исторически музей-Добрич, Къща музей “Димчо Дебелянов”-гр.Копривщица, и Фондация „Яворов”. Според регламента в конкурса могат да участват ученици от 8 до 12 клас с до 3 стихотворения на любовна тема.
Интересът към конкурса е огромен-през тази година свои творби са изпратили ученици от  над 60 града на България. Журито в състав: председател Ивайло Диманов, и членове: Ина Иванова и Мария Донева, обяви резултатите на тържество, организирано от къщата музей „П.К. Яворов“ в гр. Чирпан. Победителите бяха приветствани от директора на музея Тодор Иванов, както и от членовете на журито. Безспорен фаворит за представителите на комисията през тази година е Иванела Арабаджиева, ученичка  в 11 клас на СОУ „Цанко Церковски“ гр. Полски Тръмбеш. Нейните стихове привличат вниманието със своята  емоционалност, непосредственост, богатото си образно слово и дълбочината на поетическите внушения. Първото място е заслужено признание за таланта и неповторимия й стих, за зрелостта на чувствата и оригиналността в интерпретирането на поставената тема.
Пред многобройната публика Иванела получи  наградата на тазгодишното издание на конкурса и прочете своите стихове
Връчване на наградите от националния поетичен конкурс посветен на Яворов „И мисля аз, че ти си Тя”
За трета поредна година СОУ„Цанко Церковски„ е домакин на Областните игри по бадминтон, които се проведоха на 26 и 27.03.2015г. игрите бяха открити от Кмета на Общ.П.Тръмбеш г-н Георги Чакъров, а специални гости бяха заместник кмета на Общината г-н Назиф Кадир и г-н Красимир Узунов-старши експерт по ФВС към РИО-гр.В.Търново.Гости в първа възрастова група VІІІ-Х клас на 26.03.2015 г. бяха отбори от В.Търново и Г.Оряховица.Първо място при девойките взеха ПГЛПИ„Атанас Буров„ гр.Г.Оряховица, Второ място купата взе отбора на СОУ„Цанко Церковски” гр.П.Тръмбеш, трето място-СОУ„Емилиян Станев„ гр.В.Търново. При юношите в тази възрастова група І място за СОУ„Емилиян Станев„ гр.В.Търново, а ІІ място за СОУ„Цанко Церковски” гр.П.Тръмбеш.На 27.03.2015 г. във възрастова група V-VІІ клас при момичетата І място заеха ОУ„Патриарх Евтимий” гр.В.Търново, ІІ място-ОУ„Св.св. Кирил и Методий„ гр.Г.Оряховица, а ІІІ място за домакините от СОУ„Цанко Церковски” гр.П.Тръмбеш. При момчетата І място за СОУ„Емилиян Станев„ гр.В.Търново,ІІ място за СОУ„Ц.Церковски” гр.П.Тръмбеш, а ІІІ място за ОУ„Св.св. Кирил и методий„ гр. Г.Оряховица. Всички участници бяха наградени с медали, грамоти и купи лично от г-н Георги Чакъров, г-н Красимир Узунов и г-жа Павлина Минева. Ръководството и организаторите очакват да посрещнат гостите за зоналните състезания възрастова група VІІІ-Х клас, които ще се проведат на 29.04.2015 г.
На 31.03 от 18:00ч., в Студио 1 на Радио Пловдив се състоя награждаването на победителите в НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „СЛОВОТО НА МЛАДИТЕ”, за деца и младежи до 25г. Конкурсът е проект на Фондация "Огънят на Орфей" и Фондация "Стоил Куцев-Даскала“. В РАЗДЕЛ „ДРУГИ ИЗКУСТВА”-МУЗИКА И СЦЕНИЧНИ ИЗКУСТВА в III ВЪЗРАСТОВА ГРУПА I място зае КИРИЛ КИРИЛОВ-гр.П.Тръмбеш, 12кл., СОУ„Ц.Церковски”, ПЕЕНЕ С АКОМПАНИМЕНТ НА КИТАРА.
СПЕЦИАЛНА НАГРАДА „ЛЕГЕНДА ЗА РОМИТЕ” в трета възрастова група беше присъдена на СОУ„Ц.ЦЕРКОВСКИ”-гр.П.Тръмбеш, ръководител Ст.Трайчева, за Мюзикъл „Таборът отива в небето”. Награждаването завърши с музикално-литературен концерт на победителите и изложба с картини и фотографии на отличените, които от 29-31 март участваха в творчески семинар "Словото на младите" с работилници в различни области на изкуството.
ПОСТАНОВКАТА "КРАСАВИЦА-ДВЕ ТОЧКИ ЗРЕНИЯ НА УЧЕБНЫЙ ПРОЦЕСС" ЗАЕ ПЪРВО МЯСТО В ГРУПАТА НА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ НА ФЕСТИВАЛА НА ДЕТСКО-ЮНОШЕСКОТО ТЕАТРАЛНО ТВОРЧЕСТВО НА РУСКИ ЕЗИК. НА 25 АПРИЛ 2015Г. В РКИЦ-СОФИЯ СЕ ПРОВЕДЕ 15-ТО ИЗДАНИЕ НА ТОЗИ ФЕСТИВАЛ, А ТЕАТРАЛНАТА ГРУПА НА СОУ“Ц.ЦЕРКОВСКИ“, ГР. П.ТРЪМБЕШ  ЗА ТРЕТИ ПОРЕДЕН ПЪТ Е НАЙ-ДОБРА В СТРАНАТА. ПОСТАНОВКАТА ПОЛУЧИ ОЩЕ СТАТУЕТКА ЗА НАЙ-ДОБРА СТЕНОГРАФИЯ. РЪКВОДИТЕЛИ НА ГРУПАТА СА СТЕФКА ТРАЙЧЕВА И АНГЕЛИНА ЙОРДАНОВА.
Град Ловеч за пореден път бе домакин на есенния турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец" за Преходната купа "Юлиян Манзаров", който се проведе на 18.10.2015г. Двете състезателни дисциплини, в които премериха сили младите огнеборци са "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "Щафетно бягане с препятствия". Турнирът е основан през 2001 г., а от 2004 г. - в памет на ученика от Свищов Юлиян Манзаров, носи неговото име. Съорганизатори на турнира са Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Българската федерация по пожароприложен спорт, община Ловеч, Националния дворец на децата, РИО - Министерство на образованието и науката, РДПБЗН - Ловеч и фондация "Ангели от Лим". Отборът на СОУ“Ц.Церковски“ , гр.Полски Тръмбеш  се представи достойно за пореден път и зае трето място в дисциплината "Бойно разгръщане на състезателна пътека".
УСПЕХИ 1 :: 2 :: 3 :: 4 :: 5 :: 6 :: 7 :: 8:: 9:: 10