СУ"ЦАНКО ЦЕРКОВСКИ"
гр.Полски Тръмбеш
.: info-300711@edu.mon.bg :.
На 17-18 октомври във Варна се проведе XIV национално състезание по природни науки и екология.В него СОУ"Ц.Церковски" и регион В.Търново се представи от отбор-Кристина Генчева Xа кл. и Калоян Милушев XI а кл. с ръководител г-жа Ем.Александрова.След оспорвана надпревара получихме крайна оценка отличен 5,50 и заехме VI място в крайното класиране.
 
На 20.10.2015 г. на площад "Свобода" гр. Павликени се проведе лекоатлетически крос. Галя Иванова (Xб) и Десислава Минкова (lXа) заеха съответно 1-во и 2-ро място във възрастова група девойки IX - X клас. Ръководител на учениците е А. Димитров.
Габриела Димитрова от VIIIв клас и Ива Петрова от IXа клас при СОУ„Ц.Церковски“ гр.П.Тръмбеш взеха участие в VIII-то Национално състезание за Ключови компетентности по природни науки, което се проведе от 20 до 22 ноември 2015 г. в гр. Ямбол. Отборът, ръководен от г-жа Полина Христова и г-жа Емилия Александрова, бе представител за област В.Търново в това престижно състезание. Двете момичета бяха разпределени на случаен принцип в два отбора, заедно с ученици от други градове на България. Като участници в състезанието, освен задълбочен интерес към природните науки, те показаха оригинално мислене, защитиха собствени идеи по актуални за обществото проблеми, използваха ключови компетентности при решаване  на задачи в непозната ситуация. В крайното класиране отборът на Габи бе класиран на IV място, а този на Ива-на VII място.
През ноември 2015 г. се проведе първият кръг на Националното състезание по История на България, организирано от педагогическа асоциация „Образование без граници“-гр.Ст.Загора. В него взеха участие 882 ученика. Сред тях са и 21 възпитаника от СОУ„Ц.Церковски“. Всички са наградени с  грамоти за отлично представяне. Повод за гордост са спечелените четири медала. Първо място и златни медали  за: Нелин Балиева от IVа, Пресияна Петрова от VIIв, Стиляна Маринова от VIIб. На трето място с бронзов медал е Деница Русчева от IVа клас. Подготовката на учениците и  провеждането на състезанието са дело на г-жа Елица Янкова и г-жа Марияна Генчева.
Баскетболен турнир за "Купата на Дарителя " в гр. Свищов по случай 131 години от основаването на Търговската гимназия. Второ място заеха момичета 8-12 клас с ръководител Александър Димитров
В края на месец август 2015 г.в РИО В. Търново беше връчена единствената в областта Национална диплома. Заслужи я с успех 6.00 от двата ДЗИ и от годините на гимназиалния курс Теодора Иванова от СОУ “Ц.Церковски“, гр. П. Тръмбеш. Това отличие се дава на Теодора и за класиране на призови места на олимпиадата по английски език в последните две години.
На 01. 03. 2016 г. в СОУ "Ц. Церковски"- гр. П.Тръмбеш се проведе училищен кръг на Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling bee. Мариан Стефанов от VII А клас се класира на първо място, като спелува правилно думата messy и победи Мартин Иванов от VII Б клас, който се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 26 март 2016 г. в Ловеч. Националния кръг ще се проведе на 23 април в София. Състезанието премина при голям интерес от страна на учениците. В него взеха участие 23 деца от четвърти до седми клас, които показаха своите познания по правопис на английски език. СОУ „Ц. Церковски“ се включва за 4 поредна година в националното състезание по спелуване на английски език. Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката. Всички участници получиха грамоти и малки предметни награди.
Никълъс Бринтнол от VIIIа кл. беше сред петнадесетте участници от страната, класирани за Националната олимпиада по английски език в първа възрастова група. Състезанието се проведе в Националната Априловска гимназия в гр. Габрово на 12.03.2016г.
Невена Петрова от XIIa кл. представи училището в Национална олимпиада по руски език, която се проведе в ГЧЕ „В.Левски“ гр. Бургас на 12.03.2016г.
УСПЕХИ 1 :: 2 :: 3 :: 4 :: 5 :: 6 :: 7 :: 8:: 9:: 10